Agaat hanger klein

Productnr.: HANG121

€ 4,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Deze prachtige kleine agaat hanger is het perfecte accessoire om je outfit compleet te maken. Gemaakt van hoogwaardig agaat, is dit sieraad een unieke toevoeging aan je sieradencollectie. De agaat hanger straalt elegantie en stijl uit, en is een tijdloos stuk dat gemakkelijk te combineren is met verschillende looks. Of je het nu draagt voor een formele gelegenheid of gewoon als alledaags accessoire, deze agaat hanger zal zeker de aandacht trekken. Voeg deze prachtige agaat hanger toe aan je collectie en laat je natuurlijke schoonheid stralen.


Agaat

Aarding - bescherming - balans - zelfacceptatie - persoonlijke groei


Agaat kan werken bij klachten zoals bedplassen, maag, baarmoeder, ogen, zenuwstelsel, groei van baby’s, immuunsysteem, zenuwpijn, spijsvertering, hart, bloedvaten, ogen, darmen, blaas en stimuleert stofwisseling. Op emotioneel en mentaal vlak kan Agaat helpen bij aarding, bescherming, balans, stabiliserend, zelfacceptatie en groei, bescherming tegen negatieve energie, objectiviteit, kalmerend, veilig voelen, rust, concentratie, analytisch denken, beschermd tijdens reizen,


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


Sterrenbeeld:

♊ Tweeling

♏ Schorpioen


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

In het vulkanisch gesteente komen veel gassen voor. Tijdens de afkoeling stijgen deze gassen op, om zo te kunnen ontsnappen uit het gesteente dat zich aan het vormen is. Je kunt dit vergelijken met een pan met pap die op het vuur staat. Aan de onderkant ontstaan luchtbellen die naar boven komen en aan de oppervlakte openbarsten. Als je de pap laat afkoelen zal zich snel aan de bovenkant een vel vormen. De afkoeling gaat geleidelijk van bovenuit dieper de pan in. Zo gebeurt dat ook bij de afkoeling van de lava. Deze gaat als eerste aan bovenkant stollen. Hierdoor kunnen de gasbellen niet meer aan de oppervlakte ontsnappen en blijven onderweg naar boven hangen. Ze blijven als holtes achter in het gestolde gesteente.

Door het poreuze gesteente zal water in het gesteente doordringen. Door de aanwezigheid van verschillende mineralen in het gesteente kunnen deze opgelost worden in het water. Dit water, met de opgeloste mineralen, komt terecht in de holtes waar ze in de vorm van kristallen laag voor laag worden afgezet. Dit is een proces dat duizenden tot miljoenen jaren kan duren. Deze holtes met kristallen noemt men een geode. Op het moment dat deze holtes helemaal dichtgegroeid zijn met mineralen noemen we dit een agaat.

Agaat is op zich is geen mineraal. Dit gesteente, dat ontstaan in een holte (vulkanisch van oorsprong) noemen we een agaat en is herkenbaar aan zijn ringvormige structuur met de meest grillige vormen.

Het mineraal waaruit een agaat is opgebouwd is meestal chalcedoon. Soms komt ook kwarts voor maar deze heeft dezelfde chemische samenstelling. De kleuren ontstaan door aanwezigheid van sporenelementen zoals ijzer, mangaan, zwavel e.a.


Chemie: SiO2

Hardheid: 6 tot 7

Dichtheid: 2,6