Agaat (Mos)

Productnr.: KNUF039

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Mos Agaat

Aarden - stabiliteit - balans - ontspanning - terug naar jezelf gaan


Mos agaat kan werken bij klachten zoals griep, hyperventilatie, infecties, immuunsysteem, hart en bloedvaten, longen, koorts, lymfeklieren, ontstekingsremmend, schimmelinfecties, zwangerschap en verkoudheid. Op emotioneel en mentaal vlak kan Mos agaat helpen bij aarden, stabiliteit, balans, ontspanning, angst en fobieën, claustrofobie, faalangst, innerlijke rust, optimisme, rustgevend, spanningen, stress, succes, vertrouwen, voorspoed, zenuwachtigheid, succes, welvaart, voorspoed


Chakra:


De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 4e chakra hartchakra, thv borstbeen (liefde voor jezelf, empathie, succes, aanpassingsvermogen, liefde en tederheid)
  • 5e chakra keelchakra, thv de keel (communicatie, spraak, creativiteit, spiritualiteit, zelfvertrouwen)


Sterrenbeeld:

♍ Maagd

♉ Stier


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.

De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

In het vulkanisch gesteente komen veel gassen voor. Tijdens de afkoeling stijgen deze gassen op, om zo te kunnen ontsnappen uit het gesteente dat zich aan het vormen is. Je kunt dit vergelijken met een pan met pap die op het vuur staat. Aan de onderkant ontstaan luchtbellen die naar boven komen en aan de oppervlakte openbarsten. Als je de pap laat afkoelen zal zich snel aan de bovenkant een vel vormen. De afkoeling gaat geleidelijk van bovenuit dieper de pan in. Zo gebeurt dat ook bij de afkoeling van de lava. Deze gaat als eerste aan bovenkant stollen. Hierdoor kunnen de gasbellen niet meer aan de oppervlakte ontsnappen en blijven onderweg naar boven hangen. Ze blijven als holtes achter in het gestolde gesteente.

Door het poreuze gesteente zal water in het gesteente doordringen. Door de aanwezigheid van verschillende mineralen in het gesteente kunnen deze opgelost worden in het water. Dit water, met de opgeloste mineralen, komt terecht in de holtes waar ze in de vorm van kristallen laag voor laag worden afgezet. Dit is een proces dat duizenden tot miljoenen jaren kan duren. Deze holtes met kristallen noemt men een geode. Op het moment dat deze holtes helemaal dichtgegroeid zijn met mineralen noemen we dit een agaat.

Agaat is op zich is geen mineraal. Dit gesteente, dat ontstaan in een holte (vulkanisch van oorsprong) noemen we een agaat en is herkenbaar aan zijn ringvormige structuur met de meest grillige vormen.

Het mineraal waaruit een agaat is opgebouwd is meestal chalcedoon. Soms komt ook kwarts voor maar deze heeft dezelfde chemische samenstelling. De kleuren ontstaan door aanwezigheid van sporenelementen zoals ijzer, mangaan, zwavel e.a.


Chemie: SiO2

Hardheid: 6 tot 7

Dichtheid: 2,6