Amethist split armband

Productnr.: ARM018

€ 6,00
(1 stuk(s) = € 6,00)
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Deze prachtige Amethist split armband is een perfecte toevoeging aan je sieradencollectie. De omtrek van de armband is tussen de 16 en 18 cm, waardoor het geschikt is voor volwassenen. Amethist staat bekend om zijn genezende en beschermende eigenschappen, en wordt vaak gebruikt om rust en balans te bevorderen. Met deze armband kun je niet alleen genieten van de prachtige paarse tinten, maar ook van de positieve energie die de steen met zich meebrengt. Of je nu op zoek bent naar een statement piece of gewoon een subtiel accent, deze Amethist armband is een must-have voor elke sieradenliefhebber. Bestel vandaag nog en voeg een vleugje spiritualiteit toe aan je dagelijkse look!Amethist

Bescherming - harmonie - inzicht - spirituele ontwikkeling


De Amethist is een van de meest veelzijdige soort stenen die er bestaan. Daarom is het misschien ook wel een van de meest bekende stenen. Met zijn mooie paarse kristalpunten is hij dan ook een stralende verschijning en een pracht stuk om in de kast te hebben staan.


Amethist werkt mogelijk voor klachten zoals kneuzingen, slaapproblemen, spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn, hersenen en zenuwstelsel. Op emotioneel en mentaal vlak kan Amethist helpen bij harmonie, innerlijke rust, meditatie, ontspannend, reiniging, rouw, rustgevend, stervensbegeleiding, verdriet, verlies, zuiverend, beschermend, inzicht, verslaving, verwerking emotionele pijn, trauma’s en nachtmerries.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 6e chakra voorhoofdchakra, thv je wenkbrauwen ( intuïtie, innerlijk weten, ontvankelijkheid, paranormale genezing, telepathie, empathie, spiritualiteit, idealisme)
  • 7e chakra kruinchakra, bovenkant schedel (Spiritualiteit, kracht, paranormale ontwikkeling, geloof, onthechten)


Sterrenbeeld:

♍ Maagd

♓ Vissen

♒ Waterman


Let op! Deze staan kan verkleuren onder invloed van zonlicht, deze zal de paarse kleur vervagen.


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Amethist is een kwartssoort en heeft dan ook dezelfde chemische formule. De kleur wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van ijzer (Fe). De hoeveelheid ijzer is zeer minimaal en kan plaatselijk in verschillende hoeveelheden voorkomen. Zo zien we vaak meer verkleuring in de punten van de kristallen.


De kristalstructuur is trigonaal maar ook veel afwijkende vormen komen voor. Een trigonale structuur uit zich in de bekende zeshoekige puntige kristallen waarvan 3 grote vlakken en 3 kleine vlakken.


Het ontstaan van amethist vindt plaats in holtes en scheuren in de aardkorst. Door hydrothermaal water (water wat zich verplaatst door het gesteente door druk en warmte) waarin Si-moleculen zijn opgelost, kristalliseren de kristallen aan de binnenkant van deze holtes en scheuren. Meestal vindt dit proces plaats in vulkanisch gesteente. Bekend zijn dan ook de grote geoden uit Brazilië en Uruguay. Amethist kan ook ontstaan in kwartsrijke afzettingsgesteente maar deze vorm komt veel minder voor.

Dit mineraal wordt in veel landen gevonden. Amethist ontstaan in holtes, bestaan meestal uit de kristallen. Indien het ontstaat in scheuren dan groeit de amethist vanuit beiden kanten naar het midden totdat deze uiteindelijk de gehele scheur opvult. Hierbij ontstaat de gestreepte (banded) amethist. Deze strepen ontstaan door een afwisseling van kwarts en amethist. Een andere naam is de chevron amethist. Deze soort wordt vaak gebruikt voor trommelstenen.


Chemie: SiO2.

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6