Aventurijn

Productnr.: KNUF022

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Aventurijn

Bescherming - ontspanning - geduld - gevoel van welzijn


Aventurijn werkt mogelijk bij klachten zoals bindweefsel, pijnstillend, ogen, blozen, lichamelijke pijn, spieren, stotteren, spraakproblemen, zenuwstelsel, allergieën, cholesterolgehalte, couperose, eczeem, hart, bloedvaten, bloeddruk, allergische reacties, huidproblemen, hoofdpijn, migraine en puistjes. Op emotioneel en mentaal vlak kan Aventurijn helpen bijkalmerend, beschermend, rust, goed gevoel, ontspannend, tolerant, positief, empathisch, creatief, doelgericht, focus, besluitvaardigheid, geduld, geluk, irritatie, voorspoed, straling, wateraders, zelfbeheersing, agressie, emotioneel balans, boosheid, doorzettingsvermogen, nachtmerries, negatieve invloed van andere (jonge kinderen), nervositeit, spanningen, stress, woede en zenuwachtigheid.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 4e chakra hartchakra, thv borstbeen (liefde voor jezelf, empathie, succes, aanpassingsvermogen, liefde en tederheid)


Sterrenbeeld:

♉ Stier

♊ Tweelingen

♍ Maagd


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Een mineraal dat bekend staat om zijn groene kleur. Echter ook veel andere kleuren kunnen voorkomen. Het mineraal ontstaat als metamorf gesteente. Door de druk wordt zand, zandsteen. En bij nog hogere druk en warmte ontstaat er kwartsiet. Op het moment dat mineralen zoals fuchsiet, ijzer, aluminium, mangaan, kalium of een ander mineraal, aanwezig zijn, dan kan het mineraal aventurijn ontstaan.

Het komt over de gehele wereld voor in veel diversiteiten en kleuren. De kleur ontstaat door de insluitsels in het kwartsiet van de verschillende mineralen. Kenmerkend is de glimmer die aanwezig is en die ontstaat door fuchsiet dat een mineraal is uit de glimmergroep (zoals mica). Deze insluitsels zorgen ervoor dat het gesteente in zonlicht gaat schitteren en is daarmee dan ook eenvoudig te herkennen. In sommige aventurijn soorten komt ook pyriet voor. De meest bekende kleur is groen maar ook de kleur bruin, wit, roze, oranje en rood komen voor.

Chemie: SiO2 + KAl2(OH,F)2 / AlSi3O10 + Cr
Hardheid: 7
Dichtheid: 2,6