Barnsteen

Productnr.: KNUF012

Niet op voorraad

Beschrijving

Barnsteen

Reinigend - opbeurend - stabiliserend - creatief - flexibel - zelfvertrouwen


Barnsteen of Amber werkt mogelijk bij klachten zoals verlicht pijn bij doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen, auto immuunziekte, lichamelijk balans, darmen, doorkomende tanden en kiezen, galblaas, gastiritis, insectenbeten, lever, ziekte van Lyme, maag, keel, gewrichtsklachten, immuunsysteem, pijnstillend, milt, nieren, lichamelijke pijn, slijmvliezen, spijsvertering, weerstand, en wondgenezing. Op emotioneel en mentaal vlak kan Barnsteen of Amber helpen bij burn-out, eigenwaarde, levensvreugde, overspannenheid, reinigend voor zowel lichaam als energie, zet negatieve energie en pijn om in positieve energie, evenwicht, stabiel, creatief, stemminsverbetering, suïcidaliteit, vreugde, zelfmoordneigingen en zelfrespect


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 3e chakra zonnevlecht chakra, iets boven de navel (persoonlijke kracht, zenuwen, balans, zelfvertrouwen, persoonlijkheid)


Sterrenbeeld:

♌ Leeuw


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

De discussie loopt nog of dit een mineraal is of een fossiel. Barnsteen is geossificeerd hars afkomstig van dennenboomsoorten. In barnsteen kunnen insecten voorkomen die op het moment dat de hars nog vloeibaar was hierin zijn weggezakt. De kwaliteit van deze insecten is zeer hoog en veel details zijn bewaard gebleven zodat men veel kennis heeft verkregen van het leven in de tijd van ontstaan.

Op het moment dat deze hars wordt afgesloten van de lucht begint het fossilisatie proces in werking waarbij de vloeibare hars wordt verhard. Barnsteen dat nog niet volledig is verhard noemen we kopal.

Barnsteen is herkenbaar aan de gele kleur die soms ook rood van kleur kan zijn. Het heeft vaak een doffe lichtgelige tot witte verweringslaag. Het is licht van gewicht en blijft dan ook op koud zeewater drijven. Daarnaast is het zacht en met een nagel te bekrassen.

Het meest bekende barnsteen komt uit de Baltische staten waarin tijdens het vroeg Oligoceen, zo ongeveer 35 miljoen jaar geleden, een groot naaldbomen bos bevond. De hars werd afgevoerd via de vele riviertjes en afgezet bij de monding en aan de oevers. Hier werd uiteindelijk de barnsteen gevormd.

Afhankelijk van de boomsoort onderscheiden we verschillende soorten barnsteen. Het verschil zit hem in de samenstelling.

De meest voorkomende boomsoort in de Baltische staten was de Pinus succinifera. Daarom wordt deze barnsteen dan ook wel succiniet genoemd.

Daarnaast waren er ook nog andere naaldboomsoorten die minder kwalitatieve barnsteen opleveren. Enkele voorbeelden zijn:

Genadiet lichtgeel doorschijnend

Stantaniet dof zwart ondoorschijnend

Beckeriet bruin

Ook in Nederland wordt barnsteen gevonden in afzettingen afkomstig van de Eridanos rivier die afkomstig was uit de Baltische staten.

Chemie:

Anorganisch bestaande uit de elementen:

  • Koolstof (C)
  • Zuurstof (O)
  • Waterstof (H)
  • Zwavel (S)

Hardheid: 2 tot 2,5

Dichtheid:1