Bergkristal helder bullets

Productnr.: KNUF086

€ 5,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Bergkristal

Genezing - reiniging - harmonie - balans - positieve affirmatie


Bergkristal werkt mogelijk bij klachten zoals brandwonden, diarree, genezingsproces versnellen, hoofdpijn, huidproblemen, migraine, misselijkheid, lichamelijke pijn, verkoelend, verwondingen, vitaliteit, koortsverlagend, reinigend, pijnstillend, brandwonden, ontstekingen, allergische reacties, wagenziekte, weerstand, wondgenezing en zwellingen. Op emotioneel en mentaal vlak kan Bergkristal helpen bij anti-straling, balans, bescherming tegen straling, computerstraling, concentratie, elektromagnetische straling, stimuleert, kalmerend, onbevooroordeeld, harmonie, helder denken, mobiele telefoon straling, negatieve straling, reiki, reiniging, straling en zuiverend. De steen zuivert het lichaam en chakra's en brengt deze weer in balans.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.

In het geval van de bergkristal is deze werkzaam op iedere chakra.


Sterrenbeeld:

♌ Leeuw

♑ Steenbok


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Bergkristal (kwarts)

Dit is de kleurloze variant van kwarts.

Op het moment dat we kwarts bespreken als vorming, dan hebben we het over het algemeen ook over het ontstaan van amethist, rookkwarts, citrien, jaspis, melkkwarts en nog vele andere soorten. De kleurafwijkingen worden veroorzaakt door minimale verontreiniging van andere mineralen zoals mangaan, ijzer en zwavel. Maar ook luchtbellen kunnen aanwezig zijn.

Het ontstaan van kwarts kan op veel manieren plaatsvinden. Het mineraal bestaat uit Silicium (Si) dat een belangrijk bestanddeel vormt van de aardkorst. Daarom is het ook veelvuldig aanwezig en kan overal gevonden worden.

Een aantal ontstaansvormen:

Als dieptegesteente (onderdeel van de stollingsgesteenten) is dit een belangrijk onderdeel van veel gesteentesoorten. Het vormt samen met mica (glimmer) en veldspaat het meest bekende gesteente graniet. Bij de stolling van de aardkorst werd dit gesteente gevormd en is daarmee het meest voorkomende gesteente. Kwarts stolt(smelt) bij 1700 graden Celsius en is dan bij het afkoelen van het gesteente, het eerste mineraal wat zich vormt. Koelt het gesteente verder af dan zullen ook de andere mineralen stollen. Afhankelijk van de hoeveelheid silicium en tijd (snelheid) van afkoelen kunnen grote of kleine kristallen gevormd worden. Vaak zijn dit ook heldere kristallen van kwarts. Ze worden geen bergkristal genoemd omdat deze niet de typische kristalvorm laat zien. Kwarts in graniet kan echter wel helder/doorzichtig zijn.

Daarnaast wordt kwarts gevormd door water, dat door het gesteente dringt en moleculen afzet in scheuren en holtes. Op het moment dat er geen verontreinigingen inzitten zal een heldere doorzichtige kristalvorm gevormd worden dat we bergkristal noemen.

Bergkristal wordt het meest gevormd in vulkanisch gesteente, maar ook in zandsteen kunnen mooie kristallen ontstaan. Zandsteen bestaat namelijk voor een groot deel uit kwarts dat door erosie als zand is afgezet en later door druk weer tot zandsteen is gevormd.

Door de gebergtevorming worden gesteenten naar boven en naar beneden gedrukt. Hierdoor ontstaan plooien en scheuren. In de loop der tijd zullen deze scheuren weer opgevuld worden. Het meeste wat hier ontstaat is melkkwarts, ook wel sneeuwkwarts genoemd. Dit is een witte ondoorzichtige kwartsoort. De witte kleur ontstaat door luchtbellen die voorkomen waardoor het inkomend licht wordt afgekaatst.

Kwarts ofwel kristal is vernoemd naar het Griekse woord kristallos (betekend ijskoud). Men dacht in die tijd dat het ontstond in gebieden van eeuwig ijs (gletsjers).

Kwarts kunnen we verdelen in 2 groepen.

Cryptokristallijn: dit zijn kwartssoorten waarbij de kristallen alleen met een microscoop te zien zijn. Dit zijn bijvoorbeeld Jaspis, onyx en chalcedoon.

Macrokristallijn: dit zijn kwartssoorten met een duidelijke kristalstructuur zoals bergkristal, amethist, rookkwarts en citrien.


Chemie: SiO2.

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6