Chrysocolla

Productnr.: KNUF006

Beschrijving

Chrysocolla

Balans - reiniging - helderheid van geest - communicatie


Chrysocolla werkt mogelijk bij klachten zoals artritis, artrose, amandelen, lichamelijk balans, brandwonden, buikkrampen, fibromyalgie, gewrichten, infecties, jicht, keel, koorts, kramp opheffend, lever, longen, menopauze, menstruatieklachten, nieren, darmen, infecties, botten, spijsvertering, reguleert insuline productie, bloeddrukverlagend, ontgiften, ontslakken, ontstekingsremmend, overgang, PMS, reuma, schildklier, verkoelend, verwondingen, verzuring en wondgenezing, Op emotioneel en mentaal vlak kan Chrysocolla helpen bij innerlijke rust, balans, innerlijk evenwicht, activerend, kalmerend, overprikkeling, zelfreflectie, helderheid van geest, creatief, communicatie, liefdesverdriet, ontspannend, rustgevend, schuldgevoelens, spanningen en stress.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 4e chakra hartchakra, thv borstbeen (liefde voor jezelf, empathie, succes, aanpassingsvermogen, liefde en tederheid)
  • 5e chakra keelchakra, thv de keel (communicatie, spraak, creativiteit, spiritualiteit, zelfvertrouwen)


Sterrenbeeld:

♍ Maagd

♉ Stier

♊ Tweelingen

♒ Waterman


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Dit mineraal wordt gevormd in oxidatiezones van eerder afgezette koperertsen. Dit noemen we dan ook een secondaire afzetting. Dat wil dus zeggen dat het kopererts door contact met zuurstof gaat oxideren waaruit chrysocolla wordt gevormd. Vaak zijn er ook nog andere mineralen aanwezig zoals azuriet, malachiet, cupriet, limoniet en kwarts. Door de mengeling van deze mineralen, kan daarom dan ook bijzondere mooie kleuren gevormd worden. Het oorspronkelijke kopererts zorgt voor de groenblauwe kleur.

Dit mineraal komt niet in grote hoeveelheden voor. Het komt hoofdzakelijk uit de Amerikaanse staat Arizona, Afrika en Mexico.


Chemie: (Cu,Al)2H2Si2O5(OH)4·n(H2O)

Hardheid: 2,5 tot 3,5

Dichtheid: 1,9 tot 2,4