Citrien (Gebrand)

Productnr.: KNUF038

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Citrien

Energie - levensvreugde - geluk - voorspoed


Citrien werkt mogelijk bij klachten zoals alvleesklier, CVS (Chronische vermoeidheidsyndroom), darmen, maag, milt, ME (Myalgische encefalomyelitis), nieren, spijsvertering, zuiverend, activerend, blaas, bloedcirculatie, vermoeidheid en verwarmend. Op emotioneel en mentaal vlak kan Citrien helpen bij bescherming, opbeurend, depressie, angststoornissen, moed, energie, creatief, doelen stellen, socialer, eigenwaarde, energie, geluk, levensvreugde, motiverend, bescherming tegen negatieve energie, negatieve gedachten, burn-out, onzekerheid, overspannenheid, rijkdom, stemmingsverbetering, voorspoed, vreugde, zelfdestructief gedrag, zelfrespect en zelfvertrouwen.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 3e chakra zonnevlecht chakra, iets boven de navel (persoonlijke kracht, zenuwen, balans, zelfvertrouwen, persoonlijkheid)


Sterrenbeeld:

♌ Leeuw

♊ Tweelingen


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Op het moment dat we kwarts bespreken als vorming dan hebben we het over het algemeen ook over het ontstaan van amethist, rookkwarts, citrien, jaspis, melkkwarts en nog vele andere soorten. De kleurafwijkingen worden veroorzaakt door minimale verontreiniging van andere mineralen zoals mangaan, ijzer, zwavel, maar ook luchtbellen kunnen aanwezig zijn.

Het ontstaan van kwarts kan op veel manieren plaatsvinden. Het mineraal bestaat uit silicium (Si) dat een belangrijk bestanddeel vormt van de aardkorst. Daarom is het ook veelvuldig aanwezig en kan overal gevonden worden.

Citroen bevat sporen van 2-waardig Fe2 of 3-waardig Fe3 ijzer waardoor de licht gele kleur ontstaat. Het ontstaat bij de langzame afkoeling van silicium rijk magma waarbij het ijzer kan doordringen in het mineraal. Daarnaast vinden we de kristallen in holtes die aanwezig zijn in de diepere aardkorst en waarbij onder hoge temperaturen de kristallen ontstaan.

Kwarts kunnen we verdelen in 2 groepen

Cryptokristallijn: dit zijn kwartssoorten waarbij de kristallen alleen middels een microscoop te zien zijn. Dit zijn bijvoorbeeld jaspis, onyx en chalcedoon.

Macrokristallijn: dit zijn kwartssoorten met een duidelijke kristalstructuur zoals bergkristal, amethist, rookkwarts en citrien.

Citrien wordt vaak nagemaakt door amethist of rookkwarts te verhitten. Tussen de 200 en 300 graden Celsius ontstaat een verkleuring naar het geel-geelbruin. Op dat moment lijkt het op citrien dat natuurlijk gevormd is. Citrien is een kwartssoort die in vergelijking met alle andere soorten het minst voorkomt in de natuur.


Chemie: SiO2.

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6