Dolfijn Rozenkwarts

Productnr.: HANG071

€ 7,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

De Dolfijn Rozenkwarts hanger is een prachtig en uniek sieraad met dolfijnen die ongeveer 5 cm groot zijn. Elke hanger is handgemaakt en daardoor kan de afmeting iets afwijken. De Rozenkwarts edelsteen straalt liefde en harmonie uit en wordt vaak geassocieerd met positieve energie en emotionele genezing. Deze hanger is perfect voor wie op zoek is naar een stijlvolle manier om meer liefde en rust in het leven te brengen. Voeg de Dolfijn Rozenkwarts hanger toe aan je collectie en geniet van de prachtige energie die deze edelsteen met zich meebrengt.


Rozenkwarts

Liefde geven - liefde ontvangen - liefde aantrekken


Rozenkwarts kan werken bij klachten zoals hart, bloedvaten, hoge bloeddruk, brandwonden, borst, longen, verwondingen, vruchtbaarheidsproblemen, apathie, duizeligheid, verwarring, vergeetachtigheid, dementie, ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, stres gerelateerde klachten, overspannen, burn-out, rozenkwarts is heel geschikt voor baby’s en kinderen. Op emotioneel en mentaal vlak kan Rozenkwarts helpen bij liefde, romantische liefde, liefde familie, liefde vrienden, spirituele liefde, liefde voor jezelf, liefde geven, liefde ontvangen, liefde aantrekken, vergeving, empathie, compassie, tolerantie, eenzaamheid, kalmerend, boos, angst, stress, geestelijke rust, apathie, relatie vinden, relatieproblemen, stervensbegeleiding, vergeetachtigheid, verdriet, verwardheid, emotionele genezing, trauma’s, verlies, in een ruimte brengt rozenkwarts liefde, harmonie en rust.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 4e chakra hartchakra, thv borstbeen (liefde voor jezelf, empathie, succes, aanpassingsvermogen, liefde en tederheid)


Sterrenbeeld:

♉ Stier

♎ Weegschaal

♋ Kreeft


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Op het moment dat we kwarts bespreken als vorming dan hebben we het over het algemeen ook over het ontstaan van amethist, rookkwarts, rozenkwarts, citrien, jaspis, melkkwarts en nog vele andere soorten. De kleurafwijkingen worden vaak veroorzaakt door minimale verontreiniging van andere mineralen zoals mangaan, ijzer, zwavel, maar ook luchtbellen kunnen aanwezig zijn. In het geval van rookkwarts wordt de bruine tot zwarte kleur veroorzaakt door de aanwezigheid van aluminium. In het kristalrooster wordt plaatselijk het silicium vervangen door aluminium waardoor de minimale veranderingen in het mineraal ontstaan. Door lichtinval ontstaat dan een donkere kleur. Het ontstaan van rookkwarts kan miljoenen jaren duren. Bij hoge temperaturen van boven de 200 graden Celsius kan deze omvorming weer ongedaan gemaakt worden en ontstaat weer bergkristal. Ook bij fel zonlicht kunnen de “fouten” in het kristalrooster weer aangepast worden en verdwijnt verbleekt de bruine kleur.

Rookkwarts ontstaat hoofdzakelijk als omvormingsgesteente. Hierbij wordt gesteente bij hoge temperaturen en hoge druk weer plastisch waarbij mineralen zich kunnen concentreren en tot nieuwe kristalvorming komen. De kristallen ontstaan in holtes onder hoge temperaturen.

Kwarts kunnen we verdelen in 2 groepen

Cryptokristallijn: dit zijn kwartssoorten waarbij de kristallen alleen middels een microscoop te zien zijn. Dit zijn bijvoorbeeld jaspis, onyx en chalcedoon.

Macrokristallijn: dit zijn kwartssoorten met een duidelijke kristalstructuur zoals bergkristal, amethist, rookkwarts en citrien.


Chemie: SiO2.

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6