Howliet

Productnr.: KNUF021

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Howliet

Kalmerend - geduldig - tolerant


Howliet werkt mogelijk bij klachten zoals calcium en magnesium opname, slaapproblemen, botten, tanden, kalktekort en osteoporose. Op emotioneel en mentaal vlak kan Howliet helpen bij geduld, boosheid, kalmerend, ambitie, leergierig, woede en geheugen.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 7e chakra kruinchakra, bovenkant schedel (Spiritualiteit, kracht, paranormale ontwikkeling, geloof, onthechten)


Sterrenbeeld:

♊ Tweelingen

♎ Weegschaal


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Howliet is een evaporiet ofwel een indampingsgesteente. Net als zout en gips ontstaat deze door opdrogen van water waarin mineralen zijn opgelost. Howliet vinden we bij heetwaterbronnen waar deze is afgezet. Howliet behoort tot de boraten mineralen groep (Strunz). Het gesteente komt niet veel voor op aarde en is als eerste gevonden in Canada. Ook op Nova Scotia komen afzettingen voor.

Howliet is wit van kleur en heeft vele zwarte aders die in de meest vreemde vormen door het gesteente lopen. Een belangrijk bestanddeel is calciet. Kristallen komen zeer zelden voor.

Het gesteente is enigszins poreus waardoor gemakkelijk kleurstoffen opgenomen kunnen worden.

Men kleurt het vaak blauw tot rood waarmee het lijkt op turquoise.


Chemie: Ca2B5SiO9(OH)5

Hardheid: 2,5 – 3,5

Dichtheid: 2,58