Jaspis (Geel/Bruin)

Productnr.: KNUF030

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

Gele Jaspis

Bescherming tegen negatieve energie - aarding - evenwicht


Gele Jaspis werkt mogelijk bij klachten zoals bloedsomloop, spijsvertering, darmen, geslachtsorganen, uithoudingsvermogen, vermindert spanning in het lichaam, immuunsysteem, maag, maagzuur, lever, alvleesklier, darmkrampen. Op emotioneel en mentaal vlak kan Gele Jaspis helpen bij aardend, beschermend, doelen waarmaken, strijdlustig, daadkracht, volhardend, vastberaden, assertief, moed, verminderd angst voor conflicten, oprecht, eerlijk, hulpvaardig, balans, stimuleert fantasie. Bescherming tegen negatieve energie.Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.

  • 3e chakra zonnevlecht chakra, iets boven de navel (persoonlijke kracht, zenuwen, balans, zelfvertrouwen, persoonlijkheid)


Sterrenbeeld:

♌ Leeuw

♍ Maagd


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Jaspis is een kwartssoort met een hoog gehalte aan andere mineralen zoals hematiet (Fe2O3), wat de rode kleur geeft aan de meest bekende soort van Jaspis. Ook andere mineralen zoals chloriet kan zorgen voor het ontstaan van de groene jaspis. Jaspis is net zo hard als kwarts en er komen geen grote kristallen voor. De aanwezige kristallen moet je bekijken met een microscoop. We noemen dit dan ook een fijn kristallijn mineraal.

Jaspis ontstaat voornamelijk door neerslag van mineraal houdend heet water in vulkanisch actieve gebieden. Het hete water bestaat uit silicium met bijvoorbeeld de ijzerverbinding hematiet, dat zich bevindt bij o.a. geisers en warmwaterbronnen. Het bijzondere is, dat silicium normaal niet kan oplossen in water maar zodra dit mineraal onderdeel is van veldspaten en mica’s, dan kan het wel opgelost worden. Er ontstaat op dat moment kiezelzuur. Het mineraal houdend water zakt in de grond en komt in holtes en scheuren. Hier worden de mineralen op de bodem afgezet zodra de concentratie van het kiezelzuur toeneemt en het water afkoelt. Telkens bij nieuwe aanvoer wordt de ruimte dan snel gevuld met het mineraal. Ook kan jaspis gewoon afgezet worden aan de oppervlakte langs heet water bronnen waar het water koeler is waardoor het kiezelzuur neerslaat.

Vaak wordt Jaspis onderbroken door witte strepen. Deze zijn ontstaan door inkrimping van het gesteente waardoor scheuren worden gevormd die later weer met kwarts zijn opgevuld.

Een andere vorm van het ontstaan van jaspis zien we bij versteend hout en botten. Hier wordt geleidelijk het aanwezige materiaal vervangen door kiezelzuur (jaspis). Dit proces noemen we verkiezeling.

Jaspis kunnen we hier ook in Nederland vinden in het grind van de Rijn. Dit is afkomstig uit het gebied langs de zijrivier “de Nahe” van de Rijn. In dit gebied was in het verleden ook veel vulkanisme.

Jaspis met veel scheuren dat weer aan elkaar gegroeid is met heldere kwarts noemen we breccie jaspis.

Jaspis wordt over de gehele wereld gevonden in oude vulkanische gebieden, waar heetwaterbronnen en/of geisers aanwezig waren, zoals in Brazilië, India, Verenigde staten, Australië, Rusland, Duitsland, Mexico en Zuid-Afrika.


Chemie: SiO2

Hardheid: 6 tot 7

Dichtheid: 2,6