Labradoriet hanger klein

Productnr.: HANG112

€ 4,95
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Deze prachtige kleine labradoriet hanger is een uniek sieraad dat zeker de aandacht zal trekken. Labradoriet staat bekend om zijn prachtige iriserende kleuren en wordt vaak gebruikt voor zijn spirituele eigenschappen. Deze kleine hanger is perfect voor dagelijks gebruik en voegt een vleugje mystiek toe aan elke outfit. Of je nu op zoek bent naar een speciaal cadeau voor een geliefde of gewoon je eigen sieradencollectie wilt uitbreiden, deze labradoriet hanger is een uitstekende keuze. Met zijn mooie afwerking en tijdloze uitstraling is dit een must-have voor elke sieradenliefhebber. Bestel vandaag nog en voeg deze prachtige labradoriet hanger toe aan je collectie!


Labradoriet

Bescherming - spirituele kracht - intuïtie


Labradoriet werkt mogelijk bij klachten zoals bloeddruk verlagend, longen, pijnstillend, bronchitis, verkoudheid, ogen, hersenen, stofwisseling, reuma, jicht en (pre)menstruele klachten. Op emotioneel en mentaal vlak kan Labradoriet helpen bij aura versterking, bescherming, hoog gevoeligheid, hoog sensitiviteit, geestelijke kracht, overprikkeling, bescherming tegen negatieve mensen, bescherming tegen negatieve energie, vertrouwen, verminderd stress en verminderd angst.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


Sterrenbeeld:

♌ Leeuw

♏ Schorpioen

♐ Boogschutter


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Dit is een mineraal dat ontstaat bij de stolling van gesteente. Het mineraal is onderdeel van de veldspaatgroep. Veldspaten vormen een belangrijk onderdeel van graniet dat veel voorkomt. Het mineraal komt het meest voor op plaatsen waar weinig kwarts aanwezig is. Dit noemen we een mafisch gesteente. Gesteentesoorten waar dit mineraal voorkomt zijn basalt en gabbro.

Labradoriet kan ook voorkomen in metamorf gesteente zoals gneis. Hierbij is onder druk en warmte het gesteente weer plastisch “zacht” geworden, waardoor mineralen elkaar opzoeken en daarbij concentraties vormen.

Het bijzondere aan labradoriet zijn de vele kleuren die voorkomen zodra men het gesteente in het zonlicht houdt. Kleuren zoals blauw, rood, groen, oranje en geel komen voor. Bij het draaien van het mineraal komen telkens verschillende kleuren voor. Dit noemen we labradorescentie. Als deze van hoog kwaliteit is komen veel kleuren voor. Het is de kunst om de juiste plaats te vinden om het mineraal te slijpen. Dit is hoofdzakelijk handwerk.

Labradorescentie wordt veroorzaakt door weerkaatsing van het licht dat op het kristal valt. De kleur die men ziet is de kleur van het lichtspectrum. De oppervlakte van het kristal noemen we de kristal-twinning. Omdat deze kristallen niet overal gelijk liggen in het gesteente zal de weerkaatsing dan ook meerdere kleuren laten zien.

Het mineraal zelf is grijs tot donkergrijs van kleur.


Chemie: (Ca,Na)(Si,Al)4O8

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,69