Rookkwarts rond

Productnr.: KNUF072

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Rookkwarts

Bescherming - aarding - ontspanning


Rookkwarts kan werken bij klachten zoals pijnstillend, ontkrampend, lichamelijke pijn, ontgiftend, gifstoffen, bevorderd herstel, rugklachten, zenuwen, neuralgie, buik, heupen, bekken, benen, voeten, hoofdpijn, migraine, ischias, restless legs syndroom, geslachtsorganen en vruchtbaarheid bij mannen, stoppen met roken en andere verslavingen. Op emotioneel en mentaal vlak kan Rookkwarts helpen bij beschermend, aardend, ontgiftend, stress, belastende situaties, ontspannen, loslaten, accepteren, weerstand tegen stressvolle invloeden, helder denken, geestelijke veerkracht, malende gedachten, helderheid, dwangmatige gedachten, piekeren, angst, faalangst, fobieën, nachtmerries, depressie, suïcidaliteit, concentratie, elektromagnetische straling, wateraders, helpt bij mediteren.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 1e chakra wortelchakra, thv stuitje (levenskracht, warmte, kracht, wilskracht, ambitie, genegenheid)


Sterrenbeeld:

♑ Steenbok

♉ Stier


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Op het moment dat we kwarts bespreken als vorming dan hebben we het over het algemeen ook over het ontstaan van amethist, rookkwarts, rozenkwarts, citrien, jaspis, melkkwarts en nog vele andere soorten. De kleurafwijkingen worden vaak veroorzaakt door minimale verontreiniging van andere mineralen zoals mangaan, ijzer, zwavel, maar ook luchtbellen kunnen aanwezig zijn. In het geval van rookkwarts wordt de bruine tot zwarte kleur veroorzaakt door de aanwezigheid van aluminium. In het kristalrooster wordt plaatselijk het silicium vervangen door aluminium waardoor de minimale veranderingen in het mineraal ontstaan. Door lichtinval ontstaat dan een donkere kleur. Het ontstaan van rookkwarts kan miljoenen jaren duren. Bij hoge temperaturen van boven de 200 graden Celsius kan deze omvorming weer ongedaan gemaakt worden en ontstaat weer bergkristal. Ook bij fel zonlicht kunnen de “fouten” in het kristalrooster weer aangepast worden en verdwijnt verbleekt de bruine kleur.

Rookkwarts ontstaat hoofdzakelijk als omvormingsgesteente. Hierbij wordt gesteente bij hoge temperaturen en hoge druk weer plastisch waarbij mineralen zich kunnen concentreren en tot nieuwe kristalvorming komen. De kristallen ontstaan in holtes onder hoge temperaturen.

Kwarts kunnen we verdelen in 2 groepen

Cryptokristallijn: dit zijn kwartssoorten waarbij de kristallen alleen middels een microscoop te zien zijn. Dit zijn bijvoorbeeld jaspis, onyx en chalcedoon.

Macrokristallijn: dit zijn kwartssoorten met een duidelijke kristalstructuur zoals bergkristal, amethist, rookkwarts en citrien.


Chemie: SiO2.

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6