Serpentijn

Productnr.: KNUF046

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Serpentijn

Bescherming - balans - innerlijke rust


Serpentijn kan werken bij klachten zoals evenwicht, reinigend, lichamelijke pijn, ontgiftend, pijnstillend, spierpijn, rugpijn, nekpijn, menstruatiepijn, kiespijn, ontkrampend, insulineproductie, bloedsuiker, calcium- en magnesium opname, remt overmatige verzuring, diabetes, hypoglykemie, ruggengraat, darmen, maag, nieren, menstuatiekrampen. Op emotioneel en mentaal vlak kan Serpentijn helpen bij balans, negatieve energie, straling, kalmerend, nervositeit, spanningen, stress, innerlijke rust, evenwicht, conflicten, verminderd seksuele gespannenheid.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.

  • 4e chakra hartchakra, thv borstbeen (liefde voor jezelf, empathie, succes, aanpassingsvermogen, liefde en tederheid)


Sterrenbeeld:

♊ Tweelingen

♎ Weegschaal


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Serpentiniet is de officiële geologische naam van wat vaak serpentijn wordt genoemd. Dit gesteente is een soort metamorf (verandering) gesteente. Het proces dat serpentijn doet vormen heet serpentinisatie. Dit proces komt voor bij de mid-oceanische ruggen waar magma uit de aardkorst naar boven komt en waardoor het water enorm heet wordt (hydrothermaal). Deze magma bevat weinig silicium maar met mineralen zoals olivijn en pyroxeen. Onder deze omstandigheden worden de mineralen omgevormd tot serpentiniet (serpentijn).

We vinden dit mineraal dan ook in gesteente zoals basalt, op plaatsen waar de mid-oceanische ruggen in de loop van de geologische tijd aan het oppervlakte zijn gekomen. Deze afzettingen noemen we ofiolieten.

We vinden deze o.a. in Oman, Griekenland, Cyprus, in de Alpen en Rocky Mountains.

Serpentijn heeft een opvallende groene kleur.


Chemie: H4Mg3Si2O9

Hardheid: 2,5 – 5,5

Dichtheid: 2,6