Sneeuwkwarts

Productnr.: KNUF033

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Sneeuwkwarts

Terug gaan naar jezelf - sociale vaardigheden - gelijkwaardige en gebalanceerde relaties


Sneeuwkwarts kan werken bij klachten zoals sterk geneeskrachtig, zuiverend, vitaliseren, pijnstillend, koortsverlagend, immuunsysteem, lichamelijk balans, vermindert zwelling, misselijkheid, diarree. Op emotioneel en mentaal vlak kan Sneeuwkwarts helpen bij voor mensen die te veel verantwoordelijkheden op zich nemen en onmisbaar zijn geworden. Terug gaan naar jezelf, gelijkwaardige relaties, gebalanceerde relaties, vriendelijke relaties, amoureuze relaties, verminderd slachtofferrol, verantwoordelijkheid nemen eigen gedrag, sociale vaardigheden, tact, samenwerking, denken voor je iets zegt.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


Sterrenbeeld:

♑ Steenbok


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Melkkwarts of sneeuwkwarts is hetzelfde.

Op het moment dat we kwarts bespreken als vorming, dan hebben we het over het algemeen ook over het ontstaan van amethist, rookkwarts, citrien, jaspis, melkkwarts en nog vele andere soorten. De kleurafwijkingen worden veroorzaakt door minimale verontreiniging van andere mineralen zoals mangaan, ijzer, zwavel, maar ook luchtbellen kunnen aanwezig zijn.

Het ontstaan van kwarts kan op veel manieren plaatsvinden. Het mineraal bestaat uit Silicium (Si) dat een belangrijk bestanddeel vormt van de aardkorst. Daarom is het ook veelvuldig aanwezig en kan overal gevonden worden.

Een aantal ontstaansvormen:

Als dieptegesteente (onderdeel van de stollingsgesteenten) is dit een belangrijk onderdeel van veel gesteentesoorten. Het vormt samen met mica (glimmer) en veldspaat het meest bekende gesteente graniet. Bij de stolling van de aardkorst werd dit gesteente gevormd en het meest voorkomende gesteente kwarts stolt (smelt) bij 1700 graden Celsius. En is dan bij het afkoelen van het gesteente, het eerste mineraal wat zich vormt. Koelt het gesteente verder af dan zullen ook de andere mineralen stollen. Afhankelijk van de hoeveelheid silicium en tijd (snelheid) van afkoelen kunnen grote of kleine kristallen gevormd worden. Vaak zijn dit ook heldere kristallen van kwarts. Ze worden geen bergkristal genoemd omdat deze niet de typische kristalvorm laat zien. Kwarts in graniet kan echter wel helder/doorzichtig zijn.

Daarnaast wordt kwartsgevormd door water dat door het gesteente dringt en moleculen afzet in scheuren en holtes. Op het moment dat er geen verontreinigingen inzitten zal een heldere doorzichtige kristalvorm gevormd worden dat we bergkristal noemen.

Bergkristal wordt het meest gevormd in vulkanisch gesteente maar ook in zandsteen kunnen mooie kristallen ontstaan. Zandsteen bestaat namelijk voor een groot deel uit kwarts dat door erosie als zand is afgezet en later door druk weer tot zandsteen is gevormd.

Door de gebergtevorming worden gesteente naar boven en naar beneden gedrukt. Hierdoor ontstaan plooien en scheuren. In de loop der tijd zullen deze scheuren weer opgevuld worden. Het meeste wat hier ontstaat is de melkkwarts, ook wel sneeuwkwarts genoemd. Dit is een witte ondoorzichtige kwartsoort. De witte kleur ontstaat door luchtbellen die voorkomen waardoor het inkomend licht wordt afgekaatst.


Chemie: SiO2.

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6