Tijgeroog armband rond 8mm

Productnr.: ARM136

€ 10,00
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Deze prachtige tijgeroog armband met een diameter van 8mm is een unieke toevoeging aan je sieradencollectie. De omtrek van de armband is ongeveer 19 cm en is daarmee perfect geschikt voor volwassenen. Deze ronde armband straalt elegantie en stijl uit, en is een ware eyecatcher bij elke outfit. Tijgeroog staat bekend om zijn beschermende en aardende eigenschappen, waardoor deze armband niet alleen mooi is om te dragen, maar ook een positieve energie met zich meebrengt. Voeg deze prachtige armband toe aan je collectie en straal in alle opzichten!


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.Tijgeroog

Moed - zelfvertrouwen - doorzettingsvermogen - optimisme - geluk - voorspoed - balans


Tijgeroog kan werken bij klachten zoals stabiliserend, ontkrampend, pijnstillend, hormoonstelsel, zenuwstelsel, voortplantingsorganen, vruchtbaarheid, maag, galblaas, wervelkolom, ogen, luchtwegen, keel, verkoudheid, astma, hyperventilatie. Op emotioneel en mentaal vlak kan Tijgeroog helpen bij beschermend, aardend, harmonie, balans, geluk, voorspoed, succes, zelfvertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme, eigenwaarde, creatief, productief, concentratie, zet aan tot actie, Tijgeroog is een goede steen om te dragen bij studie, examens, en praktische projecten. Angsten, fobieën, nachtmerries, overprikkeling. Ondersteund bij depressieve klachten, schizofrenie, persoonlijkheidsstoornissen.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 1e chakra wortelchakra, thv stuitje (levenskracht, warmte, kracht, wilskracht, ambitie, genegenheid)
  • 3e chakra zonnevlecht chakra, iets boven de navel (persoonlijke kracht, zenuwen, balans, zelfvertrouwen, persoonlijkheid)


Sterrenbeeld:

♌ Leeuw

♊ Tweelingen


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Het ontstaan van tijgeroog is zeer bijzonder. In de geologie noemen we dit ontstaansproces pseudomorfose. Dit is een gedaanteverandering van het originele gesteente naar een nieuw gesteente. Hierbij wordt molecuul voor molecuul het oorspronkelijke mineraal vervangen door een ander mineraal.

We kunnen het vergelijken met versteend hout waarbij het hout wordt vervangen door het mineraal kwarts of opaal waarbij de oorspronkelijke houtstructuur zichtbaar blijft.

Bij tijgeroog wordt het mineraal krokydoliet (ofwel een soort blauwe asbest) vervangen door kwarts. Een tussenfase van deze omvorming is valkenoog. Waarbij slechts een deel is vervangen door kwarts en er dus ook nog asbest vezels aanwezig zijn. Dit geeft een groenige kleur aan het gesteente. Het overgebleven krokydoliet geeft een blauwachtige kleur. Bij volledige metamorfose wordt ook nog ijzer (roest) opgenomen waardoor de typische bruine kleur ontstaat. De vezels van het oorspronkelijke asbest zijn vaak duidelijk nog te herkennen.

Omdat alle asbest is vervangen door kwarts is er geen gevaar voor de gezondheid.


Chemie: SiO2

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6