Versteend hout

Productnr.: KNUF023

€ 3,00
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

Versteend Hout

Aarding - bescherming - geduld - veilig gevoel - connectie met natuur


Versteend Hout kan werken bij klachten zoals skelet, botten, osteoporose, rug, ADHD, hyperactiviteit. Op emotioneel en mentaal vlak kan Versteend Hout helpen bij aardend, beschermend, ontspannend, stabiliserend, veilig gevoel, goede steen om te dragen tijdens reizen of heimwee. Negatieve energie en emoties afvoeren, angst, boosheid, verdriet, kalmerend, geduldig, overprikkeling, hoog sensitiviteit, hoog gevoeligheid, wateraders.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.

  • 1e chakra wortelchakra, thv stuitje (levenskracht, warmte, kracht, wilskracht, ambitie, genegenheid)


Sterrenbeeld:

♒ Waterman


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Het ontstaan van versteend hout is zeer bijzonder. In de geologie noemen we dit ontstaansproces pseudomorfose. Dit is een gedaanteverandering van het originele gesteente naar een nieuw gesteente. Hierbij wordt molecuul voor molecuul het oorspronkelijke mineraal vervangen door een ander mineraal.

Bij versteend hout wordt het hout vervangen door het mineraal kwarts of opaal waarbij de oorspronkelijke houtstructuur zichtbaar blijft.

We vinden versteend hout op plaatsen waar door vulkanische uitbarstingen bossen zijn bedolven onder vulkanische assen zodat deze snel werden afgesloten van de buitenlucht.

Het proces van metamorfose verloopt zeer langzaam en kan alleen plaatsvinden in bijzondere omstandigheden. Zo kan het proces vele miljoenen jaren duren.

Door erosie komen de boomstammen weer tevoorschijn maar nu in een versteende vorm.

Het kleuren pallet is zeer veelzijdig en naast kwarts/chalcedoon vorming komt ook opaal voor. Deze soort opaal heeft dezelfde glinstering als de opaal die gevonden wordt o.a. in Australië.


Chemie: SiO2

Hardheid: 7

Dichtheid: 2,6