Zwarte Obsidiaan split armband

Productnr.: ARM010

€ 6,00
(1 stuk(s) = € 6,00)
incl. btw, excl. levering
Voorraad laag

Beschrijving

Deze prachtige Zwarte Obsidiaan split armband is een perfecte toevoeging aan je sieradencollectie. De omtrek van de armband varieert tussen de 16 en 18 cm, waardoor het geschikt is voor volwassenen. Obsidiaan staat bekend om zijn beschermende eigenschappen en wordt vaak gebruikt voor het absorberen van negatieve energieën. Deze armband is niet alleen stijlvol, maar zou ook kunnen helpen om je te beschermen tegen de negativiteit om je heen. Voeg deze Zwarte Obsidiaan split armband toe aan je collectie en geniet van de prachtige uitstraling en de potentiële bescherming die het kan bieden.


Obsidiaan

Inzicht - verwerking - bescherming - reiniging


Obsidiaan kan werken bij klachten zoals pijnstillend, kramp opheffend, spijsvertering, ontgiftend, doorbloeding, verwarmend, koude handen en voeten. Op emotioneel en mentaal vlak kan Obsidiaan helpen bij inzicht, reinigend, persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht, helpt ontdekken wie men daadwerkelijk is, vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen. Doorstroming energie, deze steen is niet geschikt voor gevoelige mensen. Kan veel emoties oproepen. Beschermd tegen psychische aanvallen, staling, wateraders, helderheid van geest, verscherpt zintuigen, aardend, loslaten.


Chakra:

De werking in zijn algemeen is sterk afhankelijk van de kleur van de steen. De kleur van de steen correspondeert met de kleur van de chakra.


  • 1e chakra wortelchakra, thv stuitje (levenskracht, warmte, kracht, wilskracht, ambitie, genegenheid)


Sterrenbeeld:

♏ Schorpioen

♑ Steenbok


Disclaimer: Wij adviseren te allen tijde een arts of medici te raadplegen voor uw klachten alvorens het gebruik van stenen. Stenen zullen u niet genezen, maar kunnen u wel helpen en ondersteunen tijdens de behandeling van een reguliere arts.


De foto’s zijn ter indicatie, u ontvangt een vergelijkbaar product. We werken met natuurproducten wat maakt dat iedere steen anders is.


Geologie

Obsidiaan is geen mineraal maar een gesteente.

Dit gesteente ontstaat op het moment dat er een snelle afkoeling plaatsvindt van siliciumrijke lava. Dit vindt meestal plaats aan de randen van lavastromen of op het moment dat lava in contact komt met water. Het gesteente wat ontstaat, heeft een compacte structuur en een sterke glans. Het wordt daarom ook wel eens vulkanisch glas genoemd. In de prehistorie werd obsidiaan ook vaak gebruikt voor het maken van gereedschap. Net als vuursteen is dit door zijn hardheid en scherpe breuk een ideaal gesteente hiervoor. We komen dan ook vele stenen werktuigen tegen van obsidiaan in gebieden waar dit gevonden wordt.

Obsidiaan is meestal diep zwart maar kan ook bruinig van kleur zijn. De verkleuringen ontstaan door insluipsels van andere mineralen zoals ijzer (rood-bruin).

Sneeuwvlok obsidiaan is een soort waarbij er toch nog kristallen zijn ontstaan van het mineraal cristobaliet. Hierdoor ontstaan witte tot grijze vlekjes (kristallen).


Chemie: SiO2

Hardheid: 5 – 5,5

Dichtheid: 2,3 – 2,6